SPROOKJESVROUW | LA FEMME FAIRYTALE | FAIRY BADASS 

Wat een krachtige metafoor voor je doet

Er was eens 

Het is mei 2016 wanneer mijn plan in duigen valt, om op een verstandige manier door te starten als zelfstandig ondernemer. Het is niet de eerste keer hoor, daarom ben ik gestopt met plannen maken. Ik ben meer van 'gewoon' doen en 'eerst geloven, dan zien!

Als ik iets wil ga ik ervoor, zoals toen ik in 2008 de Camino de Santiago wilde lopen. Ik vond mijn werk niet meer leuk, was zoekende, zag een film hierover en nam binnen 5 minuten, met betraande ogen van ontroering, een besluit. Vanaf dat moment stond alles in het teken van mijn pelgrimstocht. Ik bereidde me gedegen voor, trainde mijn lichaam, verhuurde mijn huis en zei al mijn opdrachtgevers vaarwel. In 2,5 maand liep ik met 7 kg op mijn rug alleen - en samen met anderen - door de prachtigste landschappen van Zuid-Frankrijk en Spanje. Als je van binnen voelt dat je het moet doen, moet je het doen. Hop, niet nadenken maar gaan met die banaan. Het werd een van mijn meest bijzondere avonturen.

Zo ben ik in 2005 ook voor mezelf begonnen. Van de een op de andere dag. Met niets in mijn rugzak: geen groot netwerk, geen businessplan, geen speciale ondernemer skills, geen startkapitaal. Wat ik wél had: mijn inspiratie vanuit een spiritueel ontwaken, mijn boosheid op al die bazen die me niet serieus namen (understatement overigens), en één ludiek idee. Ik had echt geen weet van al mijn talenten, waaronder mijn communicatiekracht, creatieve denkvermogen, mijn schrijfkwaliteiten, koopmansgeest, podium presence, charme, moed, verbeelding- en organisatiekracht. Mijn talenten kwamen pas vrij toen ík er 100% voor ging!

 

Intuïtief. Impulsief. Inventief. Zo doe ik de dingen. Maar nu had ik veel te verliezen. In 2016 werkte ik al 11 jaar succesvol als zzp'er, ik had een eigen huis, een groot netwerk en een alleraardigst inkomen. Ik werkte voor een club die ik als familie beschouwde. Toch hoorde en voelde ik de 'Heroïne's call', de roep tot avontuur om wezenlijker (en) met mensen te gaan werken. Hoewel ik vanuit mijn hart en ziel in de kunst en cultuur werkte, verlangde ik ernaar dienstbaar te gaan zijn aan mezelf en mij op nummer 1 te zetten: mijn visie, mijn missie, mijn diensten, mijn trainingen. De ruimte daarvoor had ik zorgvuldig gecreëerd, totdat - zoals John Lennon zegt - 'Het leven tussendoor fietste'. 

Wéér moest ik in het diepe springen, dit keer vanuit angst en noodzaak in plaats van inspiratie en boosheid. In 2005 kwam 'mislukken' niet in mijn woordenboek voor, nu was dit het enige waar ik mee bezig leek te zijn. Ik wist wat ik wilde: vrouwen, die met het ondernemerschap worstelden, helpen om zelfstandig te worden en hun brand en bedrijf vorm te geven. En waar ik bij mijn start binnen 6 maanden financieel onafhankelijk, vrij en blij was, kwam ik nu mijn eigen draken en demonen tegen. Halleluja! Als ontembare ondernemer en transformatietovenaar richtte ik eerst Durfkracht op. Dat hielp me om door mijn eigen hel en hemel te gaan, wat een rollercoaster ride it was!

In oktober 2017 lanceerde ik Sprookjesbranding. Voor mijn eerste fotoshoot, Prinses op het Witte Paard, een geheel eigen concept, had ik een paniekaanval. Pas 3 dagen later stond ik stralend voor de camera. In 3 jaar tijd heb ik leren dansen met mijn draken, mijn perfectionist een kopje kleiner gemaakt en meer dan 50 klanten bediend via korte cursussen, langere merktrajecten, groepsopstellingen, podiumtrainingen en 1-op-1 coaching. Ik heb zóveel geleerd over vrouw-zijn, over de innerlijke wereld van vrouwen en mannen, over mens-zijn. Dat is wat mijn keuze voor het sprookje teweeg heeft gebracht. In het sprookjesveld is álles mogelijk, je moet wel veel illusies doorprikken.

In 2020 heb ik de focus opnieuw verlegd: van personal branding als methode naar persoonlijk ontwikkelinstrument. Branding is geen trucje, geen buitenkant. Ondernemerschap ook niet. Je kunt tonnen investeren in methodes van anderen en zelf nooit succesvol zijn of worden. Uiteindelijk gaat het om JOU. Jij moet jezelf leren kennen. Je eigen visie op het leven ontwikkelen. Je eigen talenten ontdekken. Je eigen drive vinden. Jouw missie bepalen. In jezelf geloven en vooral: op jezelf vertrouwen! En uiteindelijk moet JIJ 'gaan en staan', er is niemand die het vóór je doet. Er zijn wel mensen die even naast je willen lopen. Die je vrij maken, eerlijk houden en je aanmoedigen.

 

Ik werk momenteel bewust alleen met vrouwen, weet precies waar 'mijn' sprookjesvrouwen tegenaan lopen. Het is niet voor niets dat het de vrouw (als thema) geëxplodeerd is in 2019! Mede dankzij #metoo. Ik kan hier uren over vertellen, via allerlei social media platforms deel ik veel content. Ik voel dat ik een belangrijke boodschap heb, net als jij. Ik weet dat ook jij de drive voelt om de huidige kijk op de wereld te veranderen. Verbinding tot stand te brengen, vrede te stichten, voor Moeder Aarde te zorgen. Er is zoveel te doen!
 

Lieve, wijze Sprookjessister, ik ben dolgraag jouw Creatieve Chearleader en Conscious Coach, je Femme Fairytale en Fairy Badass. Laten we van 'braaf' naar 'bold and brave' transformeren, elkaar upliften en de wereld shiften via onze vele gaven en giften!

Nicole 'La' Pol

de realiteit is het grootste sprookje

HISTORY | HERSTORY

Via 12 ambachten, 13 ongelukken naar MissLukken

Het leven is magisch. Een wonder. Een sprookje. Alle dingen die wij meemaken zijn bedoeld om ons in contact te brengen daarmee. Het echte wonder is Liefde. Liefde maakt alles mogelijk. Tem je beren. Dans met je draken. Koester je kwetsbare kracht. En leef jouw leven Heldin! 

Follow the Fairytale Flow.

Algemene voorwaarden
Leveringsvoorwaarden

Privacy statement

Regio Maastricht/Heerlen
Opereert landelijk

Adres: Langen Akker 22
Berg en Terblijt

  • LaPol Sprookjesvrouw | LinkedIn
  • LaPol Sprookjesvrouw | Facebook

© 2020 by LaPol Sprookjesvrouw | Fotografie: Original Cin & LaSirel | Logo: Aline Ploeg | Illustraties: Amarins de Jong | Dank aan Marcel van Kasteren