© 2017 concept and design by LaPol  / Sprookjesbranding & Moedmarketing
Algemene voorwaarden Zakelijke Dienstverlening LaPol / Privacyverklaring

Er was eens...
Hééééééélang geleden in de vorige eeuw, in het jaar 2005 om precies te zijn, leefde er eens een prinses die vurig verlangde naar professionele vrijheid en erkenning. Ze had haar neus vol van mensen die haar 'baas' wilden zijn, dat betekende blijkbaar: luister niet naar je mensen, toon geen respect en geef hén de schuld van dingen die mis gaan. En er gaat natuurlijk nog wel eens wat mis op de werkvloer.
 

Deze 'Assepoester' had warempel een neus voor mensen die hun autoriteit graag lieten gelden, terwijl zij 'vanaf de vloer' vaak eerder wist en beter zag wat er in werksituaties nodig was. Ook had ze er genoeg van dat ze niet op waarde werd geschat, dat haar ideeën werden gejat - en een ander er met de credits vandoor ging - en dat ze soms seksueel werd lastig gevallen.

'Dit kan ík beter', zei ze en klikte - net als Dorothy in de Wizard of Oz - haar hakken tegen elkaar.

Zonder businessplan, netwerk, startkapitaal, speciale kennis en vaardigheden begon ze. Ze kwam niet uit een ondernemersfamilie, van freelancen had ze geen kaas gegeten. Wat ze wél had: een daadkrachtige drive, een intuïtief idee en een Heilige Overtuiging. Die luidde: wij mensen kunnen álles realiseren wat we willen en álles is mogelijk! Of dát waar was... Zij was in ieder geval binnen 6 maanden (financieel) onafhankelijk!

Als Klein Duimpje met zevenmijlslaarzen

Intuïtief heb ik altijd geweten dat ik meer in mijn 'Venus' had maar toch, ik was verbaasd. Ik had nul ervaring en er was geen enkele garantie dat ik zou slagen in mijn ZZP-voornemen. Ik had gewoon mijn guts gevolgd en 'maar wat gedaan', maar dat was niet helemaal waar. Onbewust had ik een magisch pad geplaveid voor mijn oer-talent, gesteund door vele kwaliteiten.

Mijn creatieve zelfstandigheid en wat het met zich mee heeft gebracht, ervaar ik als een sprookje. Dat komt ten eerste omdat ik mijn leven ooit beleefde als één grote mislukking. Daarnaast heb ik alles gekregen waar ik diep naar verlangde. Nee, niet alles, MEER! Samengevat komt dat neer op: een betekenisrijk, avontuurlijk en liefdevol leven.


Ik weet dat iedereen dit sprookjesgevoel meer wil ervaren en er zelf aan mee wil creëren.

Je wil dit niet puur voor jezelf: jij bent geëngageerd, bevlogen en dus betrokken bij anderen. Als jij naar de wereld kijkt, weet je wat er nodig is en waar jij waarde kunt toevoegen. Je prachtige idealen vormgeven, je vrij voelen en je dromen 'doen', dat is wat je wil. En liever vandaag dan morgen, je popelt want je hebt er al veel energie in gestopt. 
Maar wat je wil realiseren, is er nog niet. Dat begint te schuren, te piepen en te kraken. 
 

Waar blijft mijn Wondernemerssprookje?!

Je droom lijkt niet echt op te schieten. Je gaat twijfelen, je voelt je onzeker. Je voelt dat je nog niet (helemaal) overtuigd bent dat jij je plannen kunt waarmaken. Je twijfelt met name omdat de resultaten achterblijven bij je inzet. Je ziet jezelf als 'zoekend', 'in ontwikkeling' en bent bereid om te investeren en leren. Maar ja, hoe lang nog... Komt er nog een - lang en gelukkig - einde aan... !?

Het uitblijven van resultaat frustreert je, al dat twijfelen doet pijn en het slurpt energie. Je voelt je niet vaardig genoeg, niet competent, terwijl je zo je best doet en zoveel goede ideeën hebt. Verdomme, waarom lukt het nou niet?! Je innerlijke criticus begint op te spelen. Het is niet dat je niet om hulp durft te vragen, hoeveel hulp heb je nog nodig? 
Dit is wat er mis is met jou... Niets!

Stop! De valkuilen van de ondernemende, ambitieuze, idealistische mind ken ik als geen ander. Je wil niet weten hoe vaak ik huilend onder de douche heb gestaan, of bij mijn lief heb aangeklopt. Hoeveel opleidingen, trainingen en cursussen ik heb gevolgd om  'goed genoeg te worden'. Er kunnen meer oorzaken zijn dat dingen niet lukken, er is maar één remedie om te slagen.


Doorgaan en durven. En ja, het helpt gi-gan-tisch als je mijn creatieve moed- en merktools hebt! 

Alle sprookjes, elk helden epos en ieder mythisch verhaal begint met een oproep tot avontuur. Ondernemen is een Heldinnenreis gedreven door een hoger doel en niet zonder risico's. Realiseer je dat wat ik hier heb geschreven om jou te raken een piepklein deel van mijn verhaal is. Er zijn 3 dingen die je móet weten over mijn business sprookje, dingen die 'ze' je zelden vertellen:

1. Het is helemaal niets geworden met mijn oorspronkelijke idee;  
2. Ik had een carrière van 12 ambachten, 13 ongelukken achter de rug;
3. Op mijn 28ste heb ik een burnout gehad en ben ik volledig vastgelopen in het leven.


Waarom moet jij dit weten? Omdat je maybe denkt dat er iets mis is, met jou!
Niets is minder waar.


Sinds 2015 help ik ondernemende vrouwen die worstelen met hun sprookje. Vrouwen zoals jij. Ik ben bekend met je draken, weet hoe je ze in stand houdt en waarom je dat doet. Ik weet waar je diepere behoeftes en verlangens liggen, wat je wil en wat je nodig hebt. En, ik heb creatieve toolbox ontwikkeld om je eigen merk- en businesssprookje te creëren.  


Op een dag of op dag één, jij beslist

Graag nodig ik je uit om je innerlijke Heldin te bevrijden; je hebt haar 'hart' nodig. Ook zij staat te popelen: ze wil een magische helper zijn op jouw pad, net als ik. Samen ontmoeten we Durfkrachtig onze diepste draak: de oer-onzekerheid. Als je mij nog niet kent, abonneer je dan eerst op mijn Lefzine.

Je krijgt een fantastisch e-Bear-Book om je beren te herkennen. Het zijn dé meest voorkomende op het vrouwelijke pad, ongeacht leeftijd, functie en status. Vrouwen hebben speciale uitdagingen en valkuilen én speciale talenten en kwaliteiten. Ben jij bereid je hart te volgen? Moed te tonen? Je missie serieus te nemen?


No heart, no heroïn. No guts, no story. No fear, no fairytale.


Nicole 'La' Pol 

AUTHENTIEK ONDERNEMEN VOOR HELDHAFTIGE VROUWEN MET EEN VERHAAL